Ön Dişlerde Estetik Uygulamalar

Estetik bir gülüş için dişler eksiksiz, doğru konumda ve yüzün bütünüyle uyumlu olmalı. Aynı zamanda diş yüzeyleri temiz, dişetleri sağlıklı ve açık pembe görünmeli. Gülüş, kişinin ruh halini yansıtan bir göstergedir ve kişinin kendisinin ve karşısındakinin ruh haline etki eden en önemli sosyal davranış şeklidir. Dişlerdeki şekil bozuklukları ve lekelenmeler günlük hayatta bireyi ve çevresini olumsuz yönde etkiliyor. Yapılan araştırmalara göre diş yapısına ve gülüşüne güvenen, gülümsemekten çekinmeyen kişiler iş hayatında ve sosyal ilişkilerinde daha başarılı ve daha mutlu oluyorlar. Gülüşümüzün özellikle dişlerimizin bu kadar önemli olması, ön dişler ile ilgili daha bilinçli olmamızı gerektiriyor.

Ön dişlerdeki estetik uygulamaları detaylandıracağımız bu yazının ilk bölümünde dişlere en az dokunuşla sağlanan kozmetik uygulamalar hakkında bilgi sahibi olacağız.

Gülerken ağzınızı kapatmak istiyorsanız, aynaya bakıp gülümsediğinizde gözünüze takılan ve sizi rahatsız eden bir şeyler varsa diş hekiminize danışma vaktiniz gelmiş demektir…

 

Bleaching – Eskişehir Diş Beyazlatma

Dişler zamanla ve farklı nedenlerle renk değiştirebilir. Diş fırçalama gibi sıradan bakım işlemleri ile giderilemeyen bu tür renk değişikliklerinin çoğu diş hekiminiz tarafından giderilebilir. Diş taşları ve dişler üzerindeki eklentilerin temizlenmesinin ardından diş yüzeyindeki mine tabakasına uygulanan özel kimyasal ajanlar ve yüksek etkili ışık cihazlar yardımıyla dişler normal renginden 2-3 tona kadar açılabilir. İngilizce karşılığı “Ağartma” olan diş beyazlatmada beyazlatma oranı, dişlerin tedavi öncesindeki rengine, uygulamanın süresine, tekrarına ve dişin yapısına göre değişiklik gösterir. Son zamanlarda ülkemizde de yaygınlaşarak marketlerden veya internet üzerinden temin edilen kimyasal beyazlatıcılar beklenen etkiyi göstermek bir kenara dursun Diş hekimi kontrolünde uygulanmadığı için diş ve dişeti dokularında yanıklara ve geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olur. Bu konuyla ilgili kendi diş hekiminiz size gerekli bilgiyi verecektir.

 

Ortodontik Tedavi – Eskişehir Diş Teli Tedavisi  – Şeffaf Plaklar

Dişleri ve dişetleri sağlıklı ancak dişlerinde konum ve pozisyon bozuklukları bulunan bireylerde genelde Diş Teli Tedavisi olarak bilinen Ortodontik Tedavi akla gelen ilk yöntem olmalıdır. Ortodonti Uzmanları (Ortodontisler) tarafından uygulanan bu tedavinin yaşı yoktur ve hemen her yaşta uygulanabilir. Dişlere müdahale edilmeden sadece konumları değiştirilerek ideal pozisyona getirilen bu tedavi yönteminde tedavi süresi vakaya göre 1 ile 3 yıl arasında değişir ama kişi hem kendi dişleriyle hem de hayat boyu kalıcı güzel bir gülümsemeye sahip olur. Son zamanlarda geliştirilen basit çapraşıklıkların diş teli kullanılmadan şeffaf plaklarla düzeltilmesi yöntemi, diş teli takmak istemeyen bireyler için güzel bir fırsat ancak bu tedavinin sizin için uygun olup olmadığını Ortodontistinize danışmalısınız.

 

Eskişehir Porselen Lamina – Yaprak Porselen Diş

Ortodontik tedavi ile hekim hastasının kendi dişlerini estetik bir şekilde düzene sokar. Ancak bazen bireyin kendi dişleri estetik özelliklere sahip olmayabilir. Bu gibi durumlarda genellikle ön dişlerin dış yüzeylerine uygulanan Porselen Lamina işlemi sayesinde diş yüzeyindeki bozukluklar, geri dönüşü olmayan renklenmeler, kırık veya çatlak görüntüler, dişler arasındaki boşluklar tamamen ortadan kaldırılabilir. Latincede “Yaprak” anlamına gelen Lamina fiziksel yapısı güçlendirilmiş çok ince porselen kaplamadır. Uygulandıkları diş ya hiç küçültülmez ya da diş yüzeyine çok az bir dokunuşla keskin kenarlar ve köşeler düzeltilir, tutucu oluklar açılır ve çok güçlü yapıştırıcılarla diş yüzeyine takma bir tırnak gibi yapıştırılır. Bazı durumlarda dişleri uyuşturmaya bile gerek kalmadan uygulanan Porselen Laminalar 4-5 günlük bir süre içinde hazırlanıp takılabilir. Çok iyi bir planlama ve ince işçilik gerektiren Porselen Lamina Uygulamaları yüksek maliyetli estetik uygulamalardır.

"Güzellik müthiş bir kudret, gülümseme ise onun kılıcıdır“

Charles Reade