Eskişehir İmplant Tedavisi

Hangi İmplant? Nasıl? Ne Zaman? Başarı? Bakım?

 Dental implant; eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene kemiğine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklindeki yapay bir diş köküdür. Diş eksikliğinin giderilmesinde implant uygulamaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok tercih edilen ve son derece konforlu bir tedavi yöntemi. Titanyum ve Zirkonyum gibi biyouyumluluğu yüksek malzemelerden üretilen implantları çene kemiği vücudun bir parçası olarak algılar bu nedenle ideal şartlarda yerleştirilen implantların başarı oranları oldukça yüksek. 

 

ESKİŞEHİR İMPLANT TEDAVİSİ NASIL ve NE ZAMAN UYGULANIR ?

İmplantlar ağızda eksik dişlerin olduğu alanlara veya farklı sebeplerle çekilmesi gereken dişlerin bulunduğu bölgelere dişi çeker çekmez yerleştirilebilir. Şartlar uygunsa aynı gün protez de takılabilir. Basit bir dolgu veya diş çekimi için uygulanan lokal anestezi ile genel anesteziye (uyutulmaya) gerek kalmadan, hasta ve hekim arasındaki iletişim devam ettirilerek uygulanır. Uygun şartlarda tek bir implantın yerleştirilmesi dakikaları alırken, implant sayısı ve ilave cerrahi işlemler bu süreyi uzatabilir.  İşlem sırasında ağrı veya acı duyulmayacağı gibi çoğu hasta implantların yerleştirildiğini hissetmez bile…

 

HERKESE İMPLANT UYGULANABİLİR Mİ ?

Genel sağlık durumu iyi, büyüme ve gelişimini tamamlamış her bireye implant uygulanabilir.

Ancak aşırı alkol ve sigara tüketimi, kontrolsüz diabet, yakın zamana kadar kullanılan kemik erimesi ilacı, kanama problemi, kemoterapi ve radyoterapi şartlarında yara ve kemik iyileşmesi zor ve yavaş olduğu için implant uygulaması ertelenmeli. Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda tüm cerrahi işlemlerde konsültasyonla ilaç kontrol altına alınmalı ve işleme başlanmalı.

Bir diğer kritik nokta: yeterli miktarda sağlıklı çene kemiği gerekli. Kemik miktarının yeterli olmadığı durumlarda kemik tozu ve kemik yapımı işlemlerini hekiminizle görüşmeli ve birlikte detaylı bir tedavi planlaması yapmalısınız.

 

İMPLANTLARIN BAŞARISI NELERE BAĞLI ?

Doğru endikasyon çok önemli… Yani kime, ne zaman ve ne çeşit bir implant yerleştirileceği ve üzerine hangi tür bir protez (zirkonyum, porselen, akrilik, yapıştırmalı, vidalı, çıt çıtlı) yapılacağı konusunda diş hekiminizin verdiği karar çok önemlidir. Yanlış planlanmış bir protez, çene kemiğine sağlıkla kaynaşmış bir implantın bile kaybedilmesine sebep olur. İmplant cerrahisinin steril şartlar sağlanarak hijyenik bir ortamda yapılması, enfeksiyon riskini azaltır ve implant başarısını arttırır.

 

HANGİ İMPLANT DAHA İYİ?

Dünyada yüzlerce, ülkemizde ithal ve yerli onlarca implant markasına ulaşılabiliyor. Her biri farklı makro ve mikro geometriye sahip ama temel olarak hepsi ya Titanyum ya da Zirkonyum gibi biyouyumlu malzemelerden üretiliyor. Burada fark yaratan üretim teknolojileri ve paketleme hassasiyetleri. Her sektörde böyle değil mi kaliteyi belirleyen kriterler ? Bunlara ilaveten implant markasının dünyada veya ülkemizde uzun süredir üretiliyor olması ve hakkında bilimsel çalışmaların yapılmış olması son derece önemli. Bu konu hakkında diş hekiminizin tavsiyesi sizin için en önemli ve güvenilir kaynak olmalı.

 

“İmplantların ömrünü, doğru uygulanmış bir protez ile kemik ve dişeti dokusunun sağlığı belirler.”

 

ESKİŞEHİR İMPLANT ÖMRÜ ve İMPLANT BAKIMI

İmplantlarınız yerleştirildi, üzerine sizin için en uygun olan protez takıldı ve her şey bitti mi ? Tabii ki hayır… İmplantlarınızın size uzun yıllar sağlıklı bir şekilde hizmet etmesi için onlara çok iyi bakmanız ve düzenli diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmemeniz gerekli. Normal diş fırçaları ve macunlar implantların bakımı için yeterli değil. Bunun için üretilmiş özel ara yüz kıl fırçaları ve diş iplerini, ağız duşlarını kullanmanız gerekli.