Eskişehir Dijital Diş Hekimliği, Protez ve İmplant Tedavileri

Gelişen teknoloji her alanda olduğu gibi diş hekimliğinde de tedavi seçeneklerini ve kalite standartlarını üst düzeye taşıyor. Günümüzde bilgiye kolay ulaşabilme, üretim teknolojileri ve materyal çeşitliliğindeki yenilikler hekim ve hasta beklentisini çok arttırdı. Diş hekimliğinde modern tedavi yöntemlerini kullanan hekimler mesleklerini daha keyifli yapıyor, üstelik bu durum hekim için kolaylık hasta içinse konfor sağlıyor.

Aynı hastaya farklı birçok planlamanın uygulanabileceği ağız ortamında hangi protez türünün kabul edilebilir olduğu halen tartışmalı bir konu. Genel bir ifadeyle biyomekanik sınırlar içinde estetik ve fonksiyonel kazanımları hijyenik bir şekilde en uzun süre sağlayan protez türü biz diş hekimlerine göre en başarılı tedavi yaklaşımı olarak tanımlanabilir.

Peki sizin için en uygun tedavi yöntemi ve protez türü hangisi? Bu sorunun cevabını verecek en doğru kişi sizi, alışkanlıklarınızı, yaşam tarzınızı, önceliklerinizi ve estetik beklentilerinizi en iyi bilen ve bu kriterlere göre sizi yönlendirecek olan diş hekiminiz.

 

Eskişehir Bilgisayar Destekli Protez Üretimi

Modern teknoloji, her yeni gün keşfedilecek farklı uygulamalarla biz diş hekimleri ve diş teknisyenleri için mesleklerimizi son derece dinamik ve heyecanlı hale getiriyor. Son birkaç yıl içinde neredeyse tüm diş hekimleri, porselen ve zirkonyum protez altyapılarını bilgisayar destekli sistemlerin kullanıldığı modern diş laboratuvarlarında yaptırıyor.

Artık diş eksikliğinde protez yapmak için ölçüler ağız içinden dijital kameralar ile alınabiliyor ve hastanın diş ve ağız modelleri internet aracılığıyla konusunda uzman diş laboratuvarlarına gönderiliyor. Bu dijital ölçülere göre bilgisayar ortamında porselen kaplamalar tasarlanabiliyor ve 3 boyutlu yazıcılarla veya CNC robotlarla birkaç saat içinde üretilen protezler hastaya takılabiliyor.

 

Eskişehir Dental İmplantlar

Diş eksikliklerinin giderilmesinde sıklıkla implantlara başvuruyoruz. Bir hastaya implant yerleştirme kararı vermek ve uygulamak için hekimin yetkin ve tecrübeli olması son derece önemli. Hasta ve hekim iletişimi sağlandıktan sonra geriye sadece hastanın hekimine güvenmesi ve tavsiyelerine uyması kalıyor.

 

Peki her dişsiz alan implant için uygun mu?

Çene kemiği içine yerleştirilen ve diş kökü görevi gören implantlar hastada yeterli miktarda ve sertlikte kemik dokusu bulunduğunda uygulanabiliyor. Genel sağlık durumu iyi ve uygun kemik şartlarına sahip bir hastada son derece basit bir işlem olan implant uygulaması, çene kemiği yetersiz olan vakalarda kemik genişletme ve sinüs ameliyatları gibi ileri cerrahi işlemler gerektirebiliyor. Bazı hastalardaysa farklı nedenlerden dolayı hiçbir şekilde implant uygulanamıyor. Bu gibi durumlarda diş hekiminiz sizi en uygun protez türüne yönlendirecektir.

 

Dental İmplantlar ve Teknoloji

Basit implant uygulamalarında sıradan bir röntgen filmi yeterli olurken, komplike ve çok sayıda implant yerleştirilecek vakalarda ileri teşhis yöntemlerinden biri olan tomografik görüntüler üzerinde özel bilgisayar programları ile implantların ideal konumu planlanabiliyor. Bu dijital planlara göre 3 boyutlu yazıcılarla üretilen konumlandırma rehberleri yardımıyla, implantlar dikişsiz yöntemle ve güvenilir şekilde çene kemiğine yerleştirilip aynı gün hastaya protez teslim edilebiliyor.

Sağlık alanında teknolojiyi kullanarak yapılan bu tür uygulamalar hasta ve hekim konforunu arttırmanın ötesinde komplikasyon riskini de büyük oranda düşürüyor. Gelişmiş modern toplumlarda hekimler çalışma süresi boyunca çok sayıda vaka bakmak yerine teknolojiyi de kullanarak daha detaylı uygulamalar yaparak daha başarılı oluyorlar.

"Gelişimin büyüklüğünü belirleyen işin niceliği değil niteliğidir." Nikola Tesla

 

 

Doçent Dr. Emre ŞEKER

Protez Uzmanı Diş Hekimi

DENTARMA Dental Estetik ve İmplantoloji